0 продукта

Симптоми и признаци

Увеличени лимфни възли

Увеличени лимфни възли: подуване на лимфните възли, които са част от имунната система на организма. В човешкото тяло има повече от 600 лимфни възли, но най-често подуване се наблюдава на тези лимфни възли, които се намират в областта на шията, под брадичката, мишниците и в областта на слабините. Подутите лимфни възли са известни също като лимфаденит и лимфаденопатия.

Увеличаването на лимфните възли може да се дължи на вирусна инфекция, при което лечението е симптоматично. Причината за увеличени лимфни възли може да бъде бактериална или гъбична инфекция, при което се изисква лечение за отстраняване на патогена.

Увеличените лимфни възли могат да се появят и с други симптоми като кървене на венците, настинка или грипоподобни симптоми (хрема, умора, треска, възпалено гърло, главоболие, кашлица), подуване на крайниците, обрив, затруднено преглъщане, респираторни проблеми като задух и хрипове, висока температура и други.

Ако подуването на лимфните възли продължава повече от две седмици и се наблюдава зачервяване, болезненост или твърдост в областта е необходима спешна медицинска консултация, тъй като може да става въпрос за метастази на редица злокачествени новообразувания.

В по широк смисъл (4)

Свързани симптоми (5)

Коморбидност (99)

Синоними симптоми (2)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 31 Гласа
Сподели в Facebook

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.