0 продукта

Симптоми и признаци

Увеличени лимфни възли

Увеличени лимфни възли: подуване на лимфните възли, които са част от имунната система на организма. В човешкото тяло има повече от 600 лимфни възли, но най-често подуване се наблюдава на тези лимфни възли, които се намират в областта на шията, под брадичката, мишниците и в областта на слабините. Подутите лимфни възли са известни също като лимфаденит и лимфаденопатия.

Увеличаването на лимфните възли може да се дължи на вирусна инфекция, при което лечението е симптоматично. Причината за увеличени лимфни възли може да бъде бактериална или гъбична инфекция, при което се изисква лечение за отстраняване на патогена.

Увеличените лимфни възли могат да се появят и с други симптоми като кървене на венците, настинка или грипоподобни симптоми (хрема, умора, треска, възпалено гърло, главоболие, кашлица), подуване на крайниците, обрив, затруднено преглъщане, респираторни проблеми като задух и хрипове, висока температура и други.

Ако подуването на лимфните възли продължава повече от две седмици и се наблюдава зачервяване, болезненост или твърдост в областта е необходима спешна медицинска консултация, тъй като може да става въпрос за метастази на редица злокачествени новообразувания.

В по широк смисъл (4)

Свързани симптоми (5)

Коморбидност (99)

Синоними симптоми (2)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 31 Гласа
Сподели в Facebook

Колко редовно посещавате сайта www.framar.bg?

Това ми е първото посещение в сайта.
Влизам едва отскоро.
Влизам редовно, няколко пъти седмично.
Влизам редовно, няколко пъти месечно.
Влизам всеки ден.
Влизам когато имам нужда.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.