0 продукта

Симптоми и признаци

Обрив

С обрив може да се отбележи всяка промяна в нормалното състояние на кожата. Може да се промени нормалният цвят, структура, плътност и цялост на кожата. Може да се засегне всяка възраст и пол, част от тялото или цялото тяло.

Някои обриви могат да се дължат на по-леки заболявания като гъбична инфекция, контактен дерматит, или по-тежко протичащи заболявания като варицела, уртикария (копривна треска), паразитни заболявания, инфекция на кожата, краста.

Кожният обрив може да се дължи и на сериозни и дори животозастрашаващи състояния, като менингит, тежки алергични реакции, анафилактичен шок.

В зависимост от причината, обривите могат да бъдат краткотрайни, да се задържат за по-дълго време или да се появяват периодично. Обривите могат да възникнат внезапно или да се развият постепенно.

Обривът може да бъде симптом, както на кожно заболяване, така и на различни системни заболявания или се наблюдава като странична реакция при прием на определени лекарства. Кожните обриви може да се дължат на различни причини и заболявания - стрес, розов лишей, акне, екзема, псориазис, паразитни инфекции, въшки, гъбични инфекции, инфекциозни заболявания, рубеола, менингит, лаймска болест, морбили, прием на някои медикаменти.

Кожният обрив може да се появи като самостоятелен симптом или в комбинация с други симптоми и оплаквания. Симптоми, които могат да се появят едновременно с кожен обрив са висока температура, хрема, зачервяване на очите, кашлица.

За да се определи причината за поява на кожен обрив е необходимо да се свали подробна лична и фамилна анамнеза и да се направят някои изследвания - кръв, урина, алергологични тестувания, лумбална пункция.

Лечението на кожния обрив, зависи от причината за неговата поява. В повечето случаи се касае за напълно лечими състояния и заболявания.

Типове (292)

В по широк смисъл (2)

Свързани симптоми (12)

Коморбидност (99)

Специфични категории (2)

Синоними симптоми (45)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 29 Гласа
Сподели в Facebook

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.