0 продукта

Симптоми и признаци

Мирис на дъха

Мирис на дъха: нетипичният и неприятен дъх, идващ от устната кухина е симптом, който може да бъде резултат на поддържане на слаба устна хигиена. Неприятният мирис на дъха се нарича халитоза.

Има заболявания, които се характеризират със специфичен мирис на дъха и той е отличителен симптом за тях. Например дъх с плодов аромат е един от характерните симптоми на диабетна кетоацидоза, която може да бъде фатална в рамките на часове или дни. Друг пример е дъхът с мирис на фекалии, което може да показва някои видове чревна обструкция (запушване).

Специфичният дъх може да се дължи на безобидни причини като употребяването на някои храни, алкохол и тютюнопушене.

Мирисът на дъха може да се дължи на стоматологични нарушения като кариес, зъбен абсцес, гингивит, пародонтит, зъбни протези и други.

Мирисът на дъха може да се дължи на метаболитни или хормонални нарушения като дисфункция на черния дроб, чернодробна недостатъчност, ацидоза, диабет, диабетна кетоацидоза, уремия (мирис на амоняк на дъха), бъбречна недостатъчност.

Други причини за мириса на дъха може да бъдат може да се дължи на сухота в устата, язви в областта на устната кухина, карцином, гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), тонзилит и други.

Типове (4)

В по широк смисъл (9)

Свързани симптоми (8)

Коморбидност (122)

Синоними симптоми (8)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.4, 31 Гласа
Сподели в Facebook

Какво трябва да е наказанието за посегателство върху лекар по време на изпълнение на служебните му задължения?

Лекарите са хора като другите, трябва да се действа по законите на България.
Специални, по-тежки наказания за извършители на такива постъпки., заради социалната им безотговорност.
Да се класифицират като хулиганска проява и да се наказват с глоба, ако няма извършено криминално престъпление.
Лекарите си го заслужават и хората не трябва да се осъждат заради това, че не са им издържали нервите.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.